Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rysk naturgodis - gozinak

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Finns det något bättre än hemmagjorda godis? Enkelt och gott! Gozinaki är enkelt att göra och är perfekt om ni ska på besök till era grannar eller familjen. De kan läggas fint i en glasburk och vara som en present! Då behålls de både fint och länge!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på spisen, lågvärme. Stek nötterna lite grann så att de får lite färg.
  2. Honung ska kokas på en väldigt svag värme. För att veta om den är färdig kan du droppa en bit av honungen på en tallrik och se att den inte flyter åt sidorna.
  3. När honungen är perfekt tillagad kan du kasta in nötterna och fortsätta kokningen medan du blandar samtidigt.
  4. Koka tills du känner den härliga doften av stekta nötter och honung.
  5. Så fort du känner lite av denna doft ska du lägga till florsockret in i smeten och fortsätta tills doften blir jätte tydlig!
  6. Se till att du har en träbräda bredvid som du har smörat/masserat med kallt vatten.
  7. När massan är färdig häller du ut massan på träbrädan och kavlar ut med en kavel som är också bearbetat/masserat med kallt vatten innan.
  8. Kavla ut massan tills den är ungefär 1cm tjock.
  9. Låt den svalna lite och sedan skär det i kvadrat former. (5x5 cm)
  10. Låt det torkas tills den blir hård.
  11. SUPERGOTT till te eller kaffe!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.