Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rysk salladstårta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta är en ganska svår rätt och tar lite tid om man gör den 1:a gången, men smaken är oförglömlig! Serveras gärna till julbord, påsk eller ett stort kalas. Observera att tårtan skall stå i kylen över en natt då den sätter sig lite ner och blir saftigare. "Sill under päls" eller "Shuba"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödbetor, morötter och potatis med skalen på! Rödbetor skall vara mjuka och brukar ta längre tid än morötter och potatis att koka. Morötterna och potatisarna kan kokas tillsammans. Observera att morötterna skall vara mjuka men potatisen skall vara lite hårda inuti. Alla grönsakerna skall svalna innan man kan använda dem.
  2. Koka ägg. Låt dem svalna.
  3. Hacka lök.
  4. Hacka sill och ta ev. bort alla ben och allt skinn.
  5. Ta en stor platt tallrik. Riv potatis (ca 1 st) direkt på tallriken så att det blir en rund form (som tårtbotten ungefär). Stryk på lite majonnäs så att all potatis täcks. (Det ska bli saftigt. Observera att potatisen suger upp majonnäsen.) Lägg 1 st sill ovanpå. Strö över löken. Riv morot (ca1 st) direkt ovanpå löken och stryk på ett lager med majonnäs så att det ska bli täckt (vitt). Riv ev lite äpple på. Riv 1 st rödbeta ovanpå och stryk med majonnäsen.
  6. Du kan göra om nu från steg potatis till steg äpple, så att tårtan blir högre.
  7. Avsluta med att riva resten av rödbetorna direkt på (glöm nu inte att även sidorna skall täckas.) Nu skall det se ut som en rund tårta och rödbeta skall täcka hela tårtan. Stryk majonnäsen runt hela tårtan. (Den får en härlig rosa-lila färg.)
  8. Hacka ägg och strö på tårtan innan serveringen. Man kan ev dekorera den med utskurna rödbetor och morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.