Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rysk shashlqk - chai marinering.

 
  • Serverar: 6-7 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Alla ryssarnas favorit maträtt. Enkelt och gott! När du köper köttet, se till att det har ordentligt med fett, det är viktigt för att köttet ska bli mjukt och saftigt. Besök gärna en orientalisk affär, där de kan hjälpa dig med att välja en perfekt köttbit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 4cm stora kuber. Lägg köttet i en plast eller någon annan sorts form(ej metall!).
  2. Koka 1liter vatten och häll sedan över tebladen. Låt den svalna.
  3. Nu när teet är färdigt häller du det över köttet. Använd gärna händerna och pressa köttet lite samtidigt som du blandar.
  4. Lägg köttet i kylskåpet i 2-3timmar.
  5. När köttet har marinerats klart, häller du ut teet. Skala löken och skär den i medeltjocka ringar.
  6. Köttet blandas ihop med alla kryddor, löken tillsätts och in i kylskåpet igen i 2-3 timmar till.
  7. obs! blanda inte i saltet förrän du börjar grillningen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.