Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryska örtköttbullar med salsa och pitabröd

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dessa köttbullar härstammar från Ryssland och ett roligt och smakrikt alternativ till de traditionella svenska bullarna. Himmelsk gott tillsammans med salsa och pitabröd, och passar både som middag och tilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda köttfärsen med den hackade löken, ägget och grädden. Tillsätt ströbrödet och örtkryddorna och rör till en jämn smet som du låter vila i kylskåpet en halvtimme. Gör så länge salsan genom att finhacka tomaterna och rör ner tomatpurén, pressad vitlök, finhackad röd paprika och citronsaft till en fin salsasås. Forma lagom stora bollar av köttbullesmeten och stek i rikligt med smör i en stekpanna på medelvärme.
  2. Servera de nystekta köttbullarna tillsammans med salsan och rykande färskt pitabröd, antingen hembakat eller köpt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.