Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryska pälsmössor - Ruske kapice

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En personlig favorit. Väcker minnen från barndomen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 180 *C 2. Separera äggulan från äggvitan och vispa äggvitan till hårt skum. 3. Vispa äggulan och tillsätt socker, vispa den poröst 4. Tillsätt olja och vatten därefter, blanda väl 5. Röra ihop vetemjöl med bakpulver, rör ned det i ägguleblandningen. Rör om kraftigt. 6. Blanda försiktigt i äggvitan. (obs! vispa ej ) 7. Häll ut smeten i en plåt och ställ in plåten i ugnen. 8. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min. 9. Medens bottnen är varm ska du skära ut små cirklar. Jag brukar använda en liten kaffekopp som mall. 10. Låt "cirklarna" svalna.
  2. Nu är det dags för vaniljkrämen… 11. Blanda vaniljpulver socker, vaniljsocker och lite mjölk. Tillsätt resten och sjud under vispning till den tjocknar. Ta av från värmen. 12. Låt krämen kallna och tillsätt smör, vispa ordentligt.
  3. Glasyr.. 13. Smält chokladen med lite olja. Man smälter choklad lättats över ånga. Låt det svalna. 14. Skär igenom kakbottnen så att du får två skivor. Bottenskivan stryker du över med ca 1 msk vaniljkräm och seden lägger över den andra skivan. Du stryker även vaniljkräm över den andra skivan och på sidorna. 15. Stryk mitten av kakan med glasyr, lättast med hjälp av en tesked. 16. Avsluta med att doppa kanterna i kokos. 17. Kakan kan serveras kall, helst dagen efter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nikolina94 11 mars 2010

    sjukt gooda är dom! :D

  • Annihilator 27 september 2011

    Hur många bakverk blir detta? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.