Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryska piroger

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Piroger med en fyllning av rödbetor, lök, saltgurka, kapris och gräddfil. 180 kalorier per styck.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, värm vattnet till 37 grader i en kastrull. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  2. Skala och riv rödbetor och lök fint på ett rivjärn eller i matberedarens fina rivskiva. Fräs rivet i oljan i en plastbelagd panna. Salta och låt fräset kallna. Småtärna saltgurkan och blanda den med fräset samt persilja och kapris.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en rektangel, ca 20x40 cm. Skär degen i kvadrater, ca 10x10 cm. Fördela rödbetsfräset på degrutorna och häll på en liten klick gräddfil. Vik upp kanterna och forma till små piroger.
  4. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt, pensla pirogerna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter. Låt pirogerna svalna något på galler innan de serveras.
  5. Pirogerna går bra att frysa in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.