Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryska vegetariska champinjonbiffar

(1 kommentar)  
Skriv ut

Goda vegetariska biffar, utmärkt att göra om man har överblivet ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka champinjoner i saltat vatten i 5 min, häll av vattnet och finhacka dem.
  2. Finhacka lök och stek i olja. Tillsätt pressad vitlök när löken nästan är klar. Koka riset och låt kallna.
  3. Blanda ris, lök, crème fraiche, persilja och champinjoner. Krydda med salt och peppar.
  4. Gör biffar och doppa dem i mjöl. Stek i olivolja tills de är gyllenbruna. Servera med en sallad och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lnetzel 19 mars 2010

    Gillar att detta receptet innehåller få ingredienser och ändå är en "full måltid". Jag åt dessa som de var ihop med rårivna morötter. Som vanligt väldigt svårt att få ihop vegetariska plättar/biffar som skall stekas i stekpanna. Jag slängde i ett ägg för att få det att hålla bättre men det hjälpte knappt. Det är svårt nog att vända dessa i mjöl. Varför man skall koka champinjonerna innan förstår jag inte, det låter bakvänt eftersom smakerna i svamp är fettlösliga och det borde finskäras först och sedan stekas i en rejäl klick med smör! Det skall jag göra nästa gång! Kanske också därför jag tyckte det var ganska smaklöst. Är detta en "översättningmiss" där man blandat ihop champinjorner med med godtycklig annan svamp som bör förvällas?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.