Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryska vetekakor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett lite annorlunda vetebröd med frukt- och keso fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt (37 grader).
  2. Rör ut jästen i degspadet, tillsätt citronskal, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mera mjöl om den kladdar. Låt den jäsa övertäckt till ca dubbel storlek.
  3. Gör i ordning fyllningen: Vispa ägg och socker och rör ner resten av ingredienserna.
  4. Kavla ut degen till runda kakor, ca 10 cm i diameter, och lägg dem på smord plåt . Pensla med upp vispat ägg och lägg en remsa deg runt kanten. Eventuellt kan man fästa kanten med tandpetare så att den inte glider ner under jäsning och gräddning.
  5. Låt kakorna jäsa övertäckta tills de ser lätta och porösa ut. Lägg på fyllningen försiktigt, pensla kanten med ägg och grädda i 225 grader i ca 12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.