Ett lite annorlunda vetebröd med frukt- och keso fyllning.
Instruktioner
- Smula jästen i degbunken. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt (37 grader).
- Rör ut jästen i degspadet, tillsätt citronskal, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mera mjöl om den kladdar. Låt den jäsa övertäckt till ca dubbel storlek.
- Gör i ordning fyllningen: Vispa ägg och socker och rör ner resten av ingredienserna.
- Kavla ut degen till runda kakor, ca 10 cm i diameter, och lägg dem på smord plåt . Pensla med upp vispat ägg och lägg en remsa deg runt kanten.
Eventuellt kan man fästa kanten med tandpetare så att den inte glider ner under jäsning och gräddning.
- Låt kakorna jäsa övertäckta tills de ser lätta och porösa ut. Lägg på fyllningen försiktigt, pensla kanten med ägg och grädda i 225 grader i ca 12 minuter.
Publicerat den
2 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar