Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryskt rågbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Ett matigt Ryskt rågbröd med filmmjölk som ger en syrlig smak och saftigt bröd. Tar sin lilla tid då det är typ fördeg men blir ett supergott bröd med frasig yta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda filmjölken med första mängden mjöl och jäst och låt stå i 24 timmar.
  2. Tillsätt sedan vatten, honung, den andra mängden mjöl och jäst och blanda i 8 minuter.
  3. Täck med plast och låt vila i två timmar. Dela degen i tre bitar och rundriv. Platta ut, pensla med vatten och doppa i rågmjöl. Låt jäsa i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Sätt in i varm ugn och spreja vatten på ugnens botten. Sänk värmen till 220 grader efter 10 minuter. Låt brödet baka stå i 30-40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • popik 25 juli 2009

    Gjorde detta brödet men vet inte vad felet var. De blev mörka och platta, de såg inte alls ut som på bilden men gott var det iallafall.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.