Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryskt svartbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

I Ryssland äter man bröd till all mat, här kommer ett recept på grovt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ut jästen i det ljumma vattnet.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta igenom degen väl.
  4. Låt den jäsa i 45 minuter.
  5. Knåda igenom degen och baka ut till 2 limpor som får jäsa på plåten i 30 minuter.
  6. Ställ in i ugnen i 45 minuter.
  7. Rör ihop maizena och vatten och låt det koka under omrörning i 1 minut.
  8. Pensla brödet med blandningen och ställ in i ugnen igen 2-3 minuter.
  9. Låt svalna under en handuk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.