Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryssröra

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En maträtt som jag fick under skoltiden, men smakade inte så här gott! Serveras med pitabröd eller ciabatta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset och ställ åt sidan så länge.
  2. Fräs på färsen tillsammans med purjolök och paprika. Tillsätt de torra kryddorna oregano, paprika, chili och kajennpeppar.
  3. Tillsätt därefter oxfond, tomatpuré och chilisås och smaka av med salt och peppar. Tillsätt 1 dl vatten och låt koka in. Vänd ner riset sist av allt.
  4. Servera i bröd, antingen pitabröd eller ciabatta med en god sallad.
  5. Eftersom jag improviserade receptet skulle jag ha tagit lite mer hetta i röran, men för er som inte vill ha så jättestark mat är det här perfekta mått.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.