Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Så goda havrebitar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Åt detta bröd hos min svärmor första gången,sen har jag gjort det många gånger,bland det godaste bröd jag vet. Ni kommer inte att bli besvikna. Enkelt är det också!!! Ät det varmt med mycket smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken,häll mjölk över havregryn i degbunke. Låt svalna till 37 grader. Smula jäst i en skål, värm vatten och olja till 37 grader och häll över degspad till jästen och rör till jästen löst sig.
  2. Blanda jästblandning, salt, honung och mjöl med grynmassan. Arbeta till deg till den släpper kanter. Låt jäsa 45 minuter.
  3. Arbeta ihop degen. Platta ut deg i smord långpanna. Dela deg i jämnstora rutor med mjölad kniv. Nagga deg,låt jäsa 30 minuter. Ställ sedan in mitt i ugn, 225 grader ca:20 minuter. Stjälp upp bröd på bakgaller och låt kallna under bakduk. KLART !
  4. Kanon att frysa, värm i micro och bre på mycket smör... LYCKA TILL !

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mat-ilda 12 oktober 2010

    Muuuuuuuuuuummms mummmmmmmmms jätte gott .Kommer att göra ofta ofta .tack för ett kanon recept .Nisse älskade det oxå......Kram kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.