- Serverar: 15 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Åt detta bröd hos min svärmor första gången,sen har jag gjort det många gånger,bland det godaste bröd jag vet.
Ni kommer inte att bli besvikna. Enkelt är det också!!!
Ät det varmt med mycket smör.
Instruktioner
- Koka upp mjölken,häll mjölk över havregryn i degbunke. Låt svalna till 37 grader. Smula jäst i en skål, värm vatten och olja till 37 grader och häll över degspad till jästen och rör till jästen löst sig.
- Blanda jästblandning, salt, honung och mjöl med grynmassan. Arbeta till deg till den släpper kanter. Låt jäsa 45 minuter.
- Arbeta ihop degen. Platta ut deg i smord långpanna. Dela deg i jämnstora rutor med mjölad kniv. Nagga deg,låt jäsa 30 minuter. Ställ sedan in mitt i ugn, 225 grader ca:20 minuter. Stjälp upp bröd på bakgaller och låt kallna under bakduk. KLART !
- Kanon att frysa, värm i micro och bre på mycket smör...
LYCKA TILL !
Publicerat den
5 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Muuuuuuuuuuummms mummmmmmmmms jätte gott .Kommer att göra ofta ofta .tack för ett kanon recept .Nisse älskade det oxå......Kram kram