Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sabinakaka

 
  • Serverar: 13-15 portioner
Skriv ut

Otroligt god och enkel att göra. Receptet är anpassat efter en plåt som är 40x30 cm och med en kant på minst 3 cm.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt (med elvisp). Tillsätt kakao, bakpulver och vaniljscoker. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och de smälta smöret. Bred ut smeten i en form 40x32 cm med minst 3cm hög kant som du klär med bakplåtspapper. Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 min. Gör glasyren. Smält smör i en kastrull, rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Bred på varm glasyr på kakan (kakan ska ha svalnat helt!) . Strö över kokos. Låt kakan stelna och skär i bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.