Visst är Sachertårta gott, men oj så mäktigt! Här är en förenklad variant som inte är fullt så mäktig, men lika god. Sockerpärlorna har jag beställt från Borgeby Kryddgård.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt konjaksessensen.
- Häll smeten i långpannan och grädda längs ned i ugnen i 25-40 minuter.
- Då kakan svalnat lite brer du på aprikosmarmeladen. Smält chokladen i mikro eller i kastrull tillsammans med lite olja, ifall chokladen börjar bli grynig. Fördela chokladen över kakan. Ställ kakan kallt så att chokladen stelnar. Garnera med mini guld- och pärlemorsockerpärlor.
- Då du ska servera kakan, skär upp rutor och pynta varje ruta med ett kapkrusbär.
- Ät och njut!
Publicerat den
28 december 2008
Skriv kommentar