Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sachertårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Det finns många olika varianter på denna tårta och här kommer min.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 2 liter.
  2. Smält chokladen, skålla och skala mandeln och mal den.
  3. Rör socker och smör poröst, tillsätt äggulorna en i taget. Rör om väl och häll ned chokladen.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och malda mandeln och rör ned detta i smeten.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem i smeten.
  6. Häll i formen och grädda 30-40 min. Stjälp upp den och låt den svalna.
  7. Fyllningen: Smält chokladen i vattenbad och häll i lite olja. Dela kakan i 2 delar bred på aprikos puren/marmeladen och lägg ihop den. Bred chokladen över kakan och låt den stelna. Ringla sedan lite choklad över som dekoration.
  8. Ställ tårtan kallt och severa den med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.