Det finns många olika varianter på denna tårta och här kommer min.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form
ca 2 liter.
- Smält chokladen, skålla och skala mandeln och mal den.
- Rör socker och smör poröst, tillsätt äggulorna en i taget. Rör om väl och häll ned chokladen.
- Blanda mjöl, bakpulver och malda mandeln och rör ned detta i smeten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem i smeten.
- Häll i formen och grädda 30-40 min. Stjälp upp den och låt den svalna.
- Fyllningen:
Smält chokladen i vattenbad och häll i lite olja.
Dela kakan i 2 delar bred på aprikos puren/marmeladen och lägg ihop den. Bred chokladen över kakan och låt den stelna. Ringla sedan lite choklad över som dekoration.
- Ställ tårtan kallt och severa den med vispad grädde.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar