Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sachertårta

(2 kommentarer)  
Sachertårta
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min favorittårta. Jag älskar choklad... Jag brukar utesluta aprikospurén och bara breda på den smälta chokladen. En smaksak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och brödbeströ en form ca 2 liter. Smält blockchoklad i vattenbad. Rör smör och socker krämigt. Tillsätt äggulorna. Rör sedan ner chokladen. Därefter vetemjöl blandat med bakpulvret.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner äggvitorna i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i ca 1 timme.
  4. Kakan ska nätt och jämnt vara genomgräddad. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  5. Bred marmelad eller purén på kakan (kan uteslutas). Smält blockchoklad med smöret. Bred det över kakan. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kirref 19 februari 2009

    Hej där, hur mycket socker ska det vara? Är inte lätt när man står här med alla ingredienserna och ska börja röra ihop smör och socker! Dessutom valde jag detta receptet för att det inte innehöll så mycket socker. Blockchokladen och aprikosmarmeladen innehåller ju redan socker, så jag blev jätte glad för det. Min nya livsstil sedan 8månader är GI. Så länge man inte stoppar i sig onödigt socker, så behöver man ju inte tänka så mycket på vikten!

  • dd1986 18 april 2010

    Här kommer ett recept på en väldigt god tårta som vi åt hos Amanda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.