Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sachertårta med rostade hasselnötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Orginalreceptet till denna omtalade tårta är hemligt. Tyska 16-årige Franz Sacher är uppmakaren bakom denna tårta som gjordes 1832. Innehåller hasselnötter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör marmeladen först: Lägg aprikoserna i en kastrull, slå på vatten så det täcker frukten. Låt stå och svälla över natten.
  2. Koka upp frukt och vatten tills frukten mjuknar, cirka 10 minuter. Tillsätt citronsaft och syltsocker. Koka marmeladen 5 minuter.
  3. Smaksätt med vaniljsocker och häll upp marmeladen i en burk. Låt den kallna.
  4. Bottnar: Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Kläm fast ett bakplåtspapper på botten till en bakform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
  6. Smörj papper och kant till formen.
  7. Smält smöret och lägg i bitar av den mörka chokladen, rör om och låt den smälta.
  8. Vispa ägg och socker till en fluffig smet.
  9. Hacka nötterna och blanda ner i smeten tillsammans med chokladen.
  10. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
  11. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
  12. Låt kakan svalna i formen 5 minuter.
  13. Stjälp upp och låt den kallna på ett smörpapper.
  14. Dela kakan i två bottnar. Bred marmelad på den ena botten och lägg den andra ovanpå.
  15. Fyllningen: Hetta upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och smält bitar av chokladen under omrörning.
  16. Låt chokladen svalna något och bred den över och runt kanten på tårtan.
  17. Strö över krokantpärlor när chokladen börjar stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.