Orginalreceptet till denna omtalade tårta är hemligt.
Tyska 16-årige Franz Sacher är uppmakaren bakom denna tårta som gjordes 1832.
Innehåller hasselnötter!
Instruktioner
- Gör marmeladen först:
Lägg aprikoserna i en kastrull, slå på vatten så det täcker frukten.
Låt stå och svälla över natten.
- Koka upp frukt och vatten tills frukten mjuknar, cirka 10 minuter.
Tillsätt citronsaft och syltsocker.
Koka marmeladen 5 minuter.
- Smaksätt med vaniljsocker och häll upp marmeladen i en burk. Låt den kallna.
- Bottnar:
Sätt ugnen på 200 grader.
- Kläm fast ett bakplåtspapper på botten till en bakform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
- Smörj papper och kant till formen.
- Smält smöret och lägg i bitar av den mörka chokladen, rör om och låt den smälta.
- Vispa ägg och socker till en fluffig smet.
- Hacka nötterna och blanda ner i smeten tillsammans med chokladen.
- Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
- Låt kakan svalna i formen 5 minuter.
- Stjälp upp och låt den kallna på ett smörpapper.
- Dela kakan i två bottnar.
Bred marmelad på den ena botten och lägg den andra ovanpå.
- Fyllningen:
Hetta upp grädden i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och smält bitar av chokladen under omrörning.
- Låt chokladen svalna något och bred den över och runt kanten på tårtan.
- Strö över krokantpärlor när chokladen börjar stelna.
Publicerat den
6 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar