Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sachertårta på mitt vis

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Med äppelmos i fyllningen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smör och socker röres vitt och pösigt. Äggen delas i gulor och vitor. Gulorna tillsättes i smeten omväxlande med den smälta chokladen.
  2. Mjölet blandat med bakpulvret iblandas. Sist nedblandas de hårt vispade äggvitorna. Smeten hälles i smord bröad form öch gräddas i medelvarm ugn, 200 g ca 30 min.
  3. Då tårtan kallnat skäres den i två bottnar. Den undre botten fylles med hemkokat äppelmos. Sedan lägges den andra ovanpå.
  4. Chokladen smältes på svag värme tillsammans med smöret. Låt svalna litet och bred sen över glasyren på tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.