Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Säbys mandeltårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här är tårtan som man alltför lätt äter för mycket av, eftersom den är så frestande god med sina mjuksega mandelbottnar med fin chokladsmörkräm mellan och ovanpå bottnarna. Och tack vare att man använder sig av färdigköpt mandelmassa är den också lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv den färdiga mandelmassan och blanda den med de hårt vispade äggvitorna. Dela smeten i tre delar och bred ut dem på smort bakplåtspapper till runda bottnar, 22 - 23 cm i diameter. Grädda i 175° 15 - 20 minuter eller tills bottnarna fått lätt gulbrun färg.
  2. Till krämen blandas äggulor, grädde och socker i en kastrull. Sjud massan tills den tjocknar, men låt den inte koka. Vispa hela tiden. Lyft kastrullen från värmen och blanda ned chokladen som brutits i bitar. Rör tills den smält. Tillsätt sedan det rumsvarma smöret.
  3. Bred krämen mellan och ovanpå tårtan och strö sist över flagad, rostad mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.