Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Säterknutar

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Dessa goda bullar är otroligt lättgjorda och väldigt goda. Dom kallas även för "sockerkringlor" i vissa delar av landet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen, rör tills jästen löst sej.
  2. Tillsätt sirapen och det mesta av mjölet. Tänk på att degen ska vara så lös som möjligt. Arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa cirka 30 minuter. Under tiden degen jäser blandar du ihop fyllningen.
  3. Ta upp degen på bakbordet och dela den i två delar. Kavla ut degen till en stor fyrkant och bred fyllning på halva fyrkanten och vik ihop.
  4. Skär centimeter tjocka "remsor" av degen och snurra dom lite genom att sätta händerna på varsin ände och rulla åt varsitt håll. När remsorna är "snurrade" knyter du ihop degremsan till en knut. Lägg knutarna på plåt och låt dom jäsa ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter, 225 grader. Innan servering penslar du bullarna med lite olja och doppar dom i socker.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • imminn 5 december 2009

    Hej! Detta var det godaste i vetebrödsväg man kan tänka sej och så enkla att göra. Tusen tack för ett jättebra recpt och självfallet får du en 5a. ha det gott! MVH// Imminn

  • KebabJesus 14 januari 2010

    Ja, dom är verkligen jättegoda och lättgjorda. Tack för ett sånt bra betyg. :)

  • Mita58 27 februari 2010

    Detta var ett jättegott recept på bullar som jag har gjort flera gånger o fått dela med mig av. Blir alltid väldigt populära när man bjuder på dom. Tack för ett jättebra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.