Penslas med smör och doppas i strösocker.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den löser sig.
- Tillsätt smöret i klickar, socker, salt, ägg, kardemumma och det mesta av mjölet väl blandat med bakpulvret.
- Arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter.
Riv mandelmassan och rör den smidig med vaniljkräm och vaniljsocker.
- Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en platta på ca 30x50 cm och bred på fyllningen på halva plattan och vik över den andra halvan.
- Skär i remsor och vrid ihop till en knut.
Lägg dem på bakpappersklädda plåtar med ändarna nedåt.
Låt jäsa 30 minuter.
- Grädda i 250 grader i ca 8 minuter.
Pensla med smält smör och doppa i socker innan servering.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar