Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Säterknutar

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Penslas med smör och doppas i strösocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den löser sig.
  2. Tillsätt smöret i klickar, socker, salt, ägg, kardemumma och det mesta av mjölet väl blandat med bakpulvret.
  3. Arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter. Riv mandelmassan och rör den smidig med vaniljkräm och vaniljsocker.
  4. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en platta på ca 30x50 cm och bred på fyllningen på halva plattan och vik över den andra halvan.
  5. Skär i remsor och vrid ihop till en knut. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar med ändarna nedåt. Låt jäsa 30 minuter.
  6. Grädda i 250 grader i ca 8 minuter. Pensla med smält smör och doppa i socker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.