Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sätoftakakor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Dessa kakor har jag bakat sedan 1975, de är supergoda! Gör dom gärna stora.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman alla ingredienserna utom strösockret och forma till en rulle ca 4cm i diameter. Låt den ligga svalt en stund. Skär skivor och pressa ut dem med fingrarna. (man kan också rulla bollar som man plattar ut och vänder dom på båda sidor i strösocker. Kakan skall bli mycket tunn. Lägg kakorna på bakplåtspapper och grädda i 200gr tills de fått lite färg.

Kommentarer (4)

  • emaxen 24 november 2012

    Dottern bakade dessa Sätoftakaor idag, farmor bakar alltid dessa till jul så nu har vi oxå detta recept. Full pott i betyg, TACK för det. Trevlig helg emaxen.

  • CMR 18 december 2013

    Ska försöka baka dessa trots lunginflammation(som nog är på slutrakan)!

  • Gunvor Bergström 16 maj 2019

    det var min farmor Anna Svensson / Sätofta som gjorde receptet från början. jag tror farmor föddes ca 1875 - jag är född 1937. Vi barnbarn fick alltid smaka - våra mödrar vågade aldrig baka farmors kakor - dom blev ALDRIG LIKA BRA !!

  • marie uthring 10 april 2022

    hej, skulle vilja veta historien om Sätoftakakorna. Gunvor, kan vi få kontakt? Eller någon annan som kan berätta?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.