Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffran- och chiliräkor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ljuvlig tapasförrätt! Bara att tappa upp rödvinet och hugga in! Jag har använt handskalade räkor för bästa smak men det går säkert bra med färdigskalade! Tänk på att koriander är en smak som många tycker är svår. Jag brukar avvakta med att lägga på tills gästerna kommit och avgöra om det blir persilja eller koriander.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm försiktigt upp oljan i en kastrull med saffran och pressad eller hackad vitlök. Skär ringar av chilin och blanda i oljan tillsammans med honung. Låt sjuda i 3 minuter.
  2. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt räkorna. Smaka av med salt.
  3. Häll upp i skål tillsammans med koriander eller persilja. Servera med bröd.
  4. Saffran- och chiliräkorna är enkla att förbereda dagen innan och sedan är det bara att värma oljan och lägga i räkorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.