Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffran- och chokladbrioche

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ett härligt bakverk som passar bra att bjuda till glögg. Den goda briochedegen smaksatt med saffrans fylls med choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm den lilla mängden mjölk till 37°. Finfördela jästen och lös upp den i mjölken. Blanda i socker, saffran stött med salt samt apelsinskal. Rör i ägget och 3 dl vetemjöl till en jämn smet. Tillsätt valnötter, russin och aprikoser. Rör i resten av mjölet till en jämn deg. Knåda in smöret och låt degen jäsa 1 timme under bakduk.
  2. Smörj en 1 ½ liters avlång brödform med smör.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och platta ut degen till en rektangel 20x25 cm. Fördela chokladen på degplattan men spara 1 cm kant runtom. Vik in sidokanterna och rulla ihop degen till en limpa. Lägg limpan i brödformen med skarven neråt och låt jäsa 30 minuter under duk.
  4. Sätt ugnen på 175°.
  5. Pensla ytan med uppvispat ägg och grädda på nedersta falsen ca 35 minuter. Låt briochen stå minst 1 timme i formen, stjälp sedan ut den på galler och låt den kallna helt under bakduk innan den skivas med en vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.