Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffran- och kardemummabullar fyllda med mandelmassa

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kombinationen kardemumma och saffran gör de här bullarna makalöst goda! Glutenfria. När du penslar saffransbröden. Blanda i lite vatten och salt i ägget så blir bröden blanka och fina. Ägget blir också jämnt, utan klumpar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ingredienserna till fyllningen och ställ den åt sidan.
  2. Smula ner jästen i en skål. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med 1 tsk socker. Smält smöret i en kastrull tillsammans med mjölken och värm till fingervarmt, ca 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills jästen lösts upp. Vispa ner fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter. Tillsätt salt, socker, kesella, ägg och mjölmix och arbeta degen väl i maskin ca 10 minuter, detta är viktigt för degens konsistens. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 45 minuter.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och tillsätt lite mer mix om den är alltför kladdig - men var sparsam så att bullarna inte blir torra! Dela degen i två lika stora delar och dela dessa i 15-16 bitar. Rulla varje bit till bullar och placera i formar. Tryck en fördjupning i varje bulle och truck ner en klick fyllning. Placera bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Blanda socker och råsocker. Pensla bullarna med lite uppvispat ägg (se tips där uppe) och strö över sockerblandningen. Grädda strax under ugnens mitt 7-8 minuter. Bullarna ska ha fått en gyllene fin färg när de är klara.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.