Kombinationen kardemumma och saffran gör de här bullarna makalöst goda!
Glutenfria.
När du penslar saffransbröden. Blanda i lite vatten och salt i ägget så blir bröden blanka och fina. Ägget blir också jämnt, utan klumpar.
Instruktioner
- Börja med att blanda ingredienserna till fyllningen och ställ den åt sidan.
- Smula ner jästen i en skål. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med 1 tsk socker. Smält smöret i en kastrull tillsammans med mjölken och värm till fingervarmt, ca 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills jästen lösts upp. Vispa ner fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter. Tillsätt salt, socker, kesella, ägg och mjölmix och arbeta degen väl i maskin ca 10 minuter, detta är viktigt för degens konsistens. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 45 minuter.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och tillsätt lite mer mix om den är alltför kladdig - men var sparsam så att bullarna inte blir torra! Dela degen i två lika stora delar och dela dessa i 15-16 bitar. Rulla varje bit till bullar och placera i formar. Tryck en fördjupning i varje bulle och truck ner en klick fyllning. Placera bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda socker och råsocker. Pensla bullarna med lite uppvispat ägg (se tips där uppe) och strö över sockerblandningen. Grädda strax under ugnens mitt 7-8 minuter. Bullarna ska ha fått en gyllene fin färg när de är klara.
Publicerat den
18 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar