Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffran och morotskaka

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och saffran poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Skala och finriv morötterna. Rör ner det och apelsinskalet i smeten. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Bred Kesella över kakan och låt den stå i kylen till serveringen. Sikta över kanel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.