Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranmarinerad kyckling med rotfrukter och getostkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvligt god allt- i- ett rätt som har det mesta. Salt, sött, surt och knaprighet. Passar lika bra till fest som till vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär kycklingen i bitar ca 4x4 cm. Blanda ihop saffran, pressad vitlök, olivolja, sambal oelek, citronskal, salt och peppar i en liten skål. Blanda kyckling och marinad i en större skål. Låt marinera ca 30 minuter innan du lägger ner dem i gratängformen.
  3. Skala potatis, paslternacka och rotselleri. Skär potatisen i klyftor, paslternacka och rotselleri i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Bred ut potatis, palsternacka och rotselleri i en ugnsform. Ringla över olivolja. Salta.
  4. Ugnsbaka rotfrukterna ca 40 minuter. Lägg på kycklingfilén i sin marinad, rödlöken, körsbärstomater och oliver när det återstår 7-8 minuter. Stek allt den återstående tiden. Kontrollera att kycklingköttet är färdigt.
  5. Blanda getost, yoghurt, salt och peppar till en röra. Skålla sötmandlarna.
  6. Servera kycklingen och grönsakerna med getostkräm, mandlar och russin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.