En ljuvligt god allt- i- ett rätt som har det mesta. Salt, sött, surt och knaprighet. Passar lika bra till fest som till vardag.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär kycklingen i bitar ca 4x4 cm. Blanda ihop saffran, pressad vitlök, olivolja, sambal oelek, citronskal, salt och peppar i en liten skål. Blanda kyckling och marinad i en större skål. Låt marinera ca 30 minuter innan du lägger ner dem i gratängformen.
- Skala potatis, paslternacka och rotselleri. Skär potatisen i klyftor, paslternacka och rotselleri i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Bred ut potatis, palsternacka och rotselleri i en ugnsform. Ringla över olivolja. Salta.
- Ugnsbaka rotfrukterna ca 40 minuter. Lägg på kycklingfilén i sin marinad, rödlöken, körsbärstomater och oliver när det återstår 7-8 minuter. Stek allt den återstående tiden. Kontrollera att kycklingköttet är färdigt.
- Blanda getost, yoghurt, salt och peppar till en röra.
Skålla sötmandlarna.
- Servera kycklingen och grönsakerna med getostkräm, mandlar och russin.
Publicerat den
6 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar