Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans cup cakes

 
Skriv ut

Dessa ska jag göra till jul då jag tillhör dem som älskar saffran!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och rör i saffranet, låt svalna något. Blanda alla ingredienser och höll över smöret. Rör ihop till en smet.
  2. Fyll formen till 3/4. Viktigt om du vill ha fina och höga cup cakes. Använd en muffinsform (finns på Rusta för 39 kr) och sätt muffinsformar i. Detta för att cup cakesen ska bli höga och fina och inte flyta ut. Muffinsformar att sätta i finns på Rusta (vita med små rosor på) för 10 kr en hel förpackning.
  3. Grädda i 175 C i ca 15-20 minuter (längre om du dubblar smeten). Viktigt att du prova med en sticka så de inte blir degiga. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
  4. Rör ihop philadelphiaosten med florsockret och saffranet. Smaka av hur mycket florsocker du vill ha i. Saffranet rörde jag ut i florsockret innnan jag blandade ner det i osten. Glöm inte att du måste dubbla frosting-recepetet om du dubblar grundreceptet för de stora formarna.
  5. Skär en halv saffranspralin som dekoration. Har du inte möjlighet att köpa Kiruna Praliner, så finns det säkert något annat liknande chokladpralin med saffrans smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.