Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans gifflar

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Dubbla gärna degen.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Lös jästen i degspadet. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med socker biten. Tillsätt det i degspadet och blanda i socker,ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop en smidig deg och låt jäsa i 45 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord ochdela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rundel och sporra ut 12 snibbar ur varje. Lägg en klick fyllning vid den bredaste delen av av snibben och rulla ihop. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.