Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans- och ambrosiakaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

God kaka till jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra och bröa en 1½ liters långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl med bakpulver och saffran. Rör ner smör, apelsinsaft och mjölblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i den smorda formen och grädda i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
  4. Stjälp upp kakan när den svalnat något.
  5. Rör samman florsocker och pressad apelsin. Bred glasyren över kakan när den svalnat och strö över hackade apelsinskal.
  6. Skär upp kakan i kuber och dekorera med citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zonale 27 november 2008

    Enkel, lättbakad och mycket god. Förtjänar absolut full pott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.