Jag är mycket förtjust i saffran. Och visst kan man väl njuta av saffranssmaken även om det inte är december månad?
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, ev kardemumma, salt och det mesta av mjölet.
- Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mer mjöl och låt jäsa övertäckt 40 minuter.
- Vispa ihop alla ingredienser till vaniljkrämen, utom vaniljsockret, i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna.
- Ta upp saffransdegen och kavla ut den till 3 plattor, ca 1/2 cm tjocka. Skär varje platta i 12 rutor. Klicka ut vaniljkrämen i mitten på varje ruta, vik in hörnen mot mitten och tryck till litet. Lägg bullarna i pappersformar med skarvarna nedåt och jäs övertäckta 40 minuter.
- Grädda i 225° 8-10 minuter. Pensla bullarna med smält smör och doppa dem sedan i socker.
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar