Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans- och vaniljrutor

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Jag är mycket förtjust i saffran. Och visst kan man väl njuta av saffranssmaken även om det inte är december månad?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, ev kardemumma, salt och det mesta av mjölet.
  2. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mer mjöl och låt jäsa övertäckt 40 minuter.
  3. Vispa ihop alla ingredienser till vaniljkrämen, utom vaniljsockret, i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna.
  4. Ta upp saffransdegen och kavla ut den till 3 plattor, ca 1/2 cm tjocka. Skär varje platta i 12 rutor. Klicka ut vaniljkrämen i mitten på varje ruta, vik in hörnen mot mitten och tryck till litet. Lägg bullarna i pappersformar med skarvarna nedåt och jäs övertäckta 40 minuter.
  5. Grädda i 225° 8-10 minuter. Pensla bullarna med smält smör och doppa dem sedan i socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.