Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans päron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Både vackert och gott!

Ingredienser

Instruktioner

Koka vatten, socker och saffran några minuter. Ställ åt sidan. Skrapa skaften på mindre päron, skala dem, tag bort blomfnaset och skär ett kryss. Större päron skalas, delas i halvor och kärnhusen tas bort, t.ex. med en liten sked. Lägg päronen efter hand i lagen. Låt dem koka upp och sedan sakta sjuda tills de blir mjuka. Lägg päronen i glasburkar. Koka ihop lagen något, på hög värme och utan lock. Tag bort eventuellt skum. Tillsätt eventuellt 1 krm natriumbensoat per liter lag för att öka hållbarheten. Häll lagen över päronen och sätt genast på lock. Förvaras svalt. Servera päronen med grädde eller glass eller med Björbärtssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.