Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransäppelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En solgul och vacker äppelkaka. Personligen tycker jag mycket om bakverk med saffran i, en förtjusning som jag inte delar med övriga familjemedlemmar. Så när vi äter t ex lussekatter är det bara mina som är vackert gula, de andra två nöjer sig med vanliga vetekatter smaksatta med kardemumma. Tråkmånsar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1½ liter.
  2. Stöt saffranet med litet av sockret. Rör saffran, socker och smör smidigt. Rör i äggen, ett i taget, och Kesella. Rör i mjöl blandat med bakpulver och häll smeten i formen.
  3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ned dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna. Sikta ev över litet florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ms_nina 5 oktober 2008

    Jag skulle kunna äta upp hela kakan alldeles själv. Supergod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.