Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransäppelkaka

 
Skriv ut

Passar utmärkt till jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 centimeter i diameter.
  2. Rör ihop socker och ägg i en bunke.
  3. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver i en annan bunke och rör ned i äggblandningen.
  4. Klicka ned smöret och rör ihop till en jämn smet. Blanda i mjölken och fördela smeten i formen.
  5. Kärna ur, skala och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i cirkelmönster i formen, och tryck ned dem en aning i smeten.
  6. Hyvla över smöret och strö över pärlsockret.
  7. Grädda i ugnen på näst nedersta falsen i 40-45 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är färdig i mitten.
  8. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.