Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransaioli

 
Skriv ut

Supergod till räkor och kräftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda hela ägget, rapsolja och vitvinsvinäger (kylskåpskallt) i bägaren som ofta medföljer mixerstaven. Stoppa ner mixerstaven ner i botten på bägaren och kör (mixa) på högsta effekt, lyft långsamt mixerstaven uppåt i bägaren. Det går på några sekunder så har du majonnäs i bägaren.
  2. Tillsätt salt, vitpeppar, saffran (ta liten först och öka ev mängden senare), vitlöksklyfta, limejuice till majonnäsen. Kör med mixerstaven en stund till för så att allt blandas och vitlöken krossas. Smaka ev av med några "doft" (lite) cayennepeppar och ev några drag på kvarnen (lite) med chili expliosion. Rör om. Låt stå och dra en stund innan servering så hinner saffranet blötas upp och vitlöken ge smak åt aiolin. Smaka ev av med mer saffran. Rör om innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.