Supergod till räkor och kräftor.
Instruktioner
- Blanda hela ägget, rapsolja och vitvinsvinäger (kylskåpskallt) i bägaren som ofta medföljer mixerstaven.
Stoppa ner mixerstaven ner i botten på bägaren och kör (mixa) på högsta effekt, lyft långsamt mixerstaven uppåt i bägaren. Det går på några sekunder så har du majonnäs i bägaren.
- Tillsätt salt, vitpeppar, saffran (ta liten först och öka ev mängden senare), vitlöksklyfta, limejuice till majonnäsen.
Kör med mixerstaven en stund till för så att allt blandas och vitlöken krossas.
Smaka ev av med några "doft" (lite) cayennepeppar och ev några drag på kvarnen (lite) med chili expliosion. Rör om.
Låt stå och dra en stund innan servering så hinner saffranet blötas upp och vitlöken ge smak åt aiolin. Smaka ev av med mer saffran.
Rör om innan servering.
Publicerat den
13 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar