Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransambrosia

 
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Med saffran i smeten blir ambrosiakakan riktigt julgod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner saffran och blanda ner i äggsmeten.
  2. Vänd i mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i en smord och bröad form.
  3. Grädda i ca 45 minuter i 175 grader.
  4. Låt kakan vila i formen innan den stjälps upp på ett fat för att svalna.
  5. Rör ihop vatten och florsocker till glasyren och häll det över kakan. Toppa med hackat apelsinskal.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.