Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbiscotti

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Frasiga på utsidan - härligt sega på insidan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält margarinet och blanda ner saffran.
  3. Blanda socker tillsammans med ägg i en annan skål. Hacka nötterna (jag tog lite extra nötter) och den torkade frukten (jag använde aprikoser och russin). Rör sedan ner nötterna, frukten och margarinet i sockersmeten.
  4. Blanda ner bakpulver och lagom med vetemjöl. Se till att blanda degen ordentligt och forma den sedan till en lång korv, ca 5 cm bred.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
  6. Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125°. Skär biscottikorven i 1 cm tjocka bitar. Grädda dem sedan i 10 min till.
  7. När de är klara kan man gärna låta dem svalna i ugnen med luckan öppen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • juliasjostrom 16 december 2011

    Riktigt goda kommer passa perfekt till julafton. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.