En lätt touch av saffran. Helt underbart goda, vilket gör det svårt att bara ta en.
Instruktioner
- Använd elvispen och rör ihop smör, socker och saffran poröst. Vispa ner äggen. Hacka mandeln grovt. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Vispa sakta tills allt har blandat sig, inte längre.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Placera längderna på en plåt med bakplåtspapper bredvid varandra. Grädda i 25-30 minuter i 180 grader i mitten av ugnen.
- Ta ut plåten ur ugnen och sänk temperaturen till 120 grader. Låt skorporna svalna något och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka kakorna på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen (OBS 120 grader) i ca 45 minuter.
- Ta ut skorporna efter halva tiden och vänd på dem. Slå av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen i ca 1 timme, lufta ugnen ibland genom att öppna lucka och släpp ut fukten.
Publicerat den
8 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar