Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbiscotti

(2 kommentarer)  
Saffransbiscotti Saffransbiscotti
  • Serverar: 40-50 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Varför inte kombinera två vinnande recept - biscotti och saffran!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö mandeln på en bakplåt och rosta i mitten av ugnen i 200 grader, tills mandeln börjar få lite gyllenbrun färg, 6-8 minuter. Vispa gulor, socker och saffran till en luftig smet. Vispa vitor och salt i en annan skål till ett fast, vitt skum.
  2. Vänd ner citronskalet och resten av de torra ingredienserna i äggulesmeten. Vänd ner äggviteskummet. Tillsätt smör och mandel och blanda väl. Dela degen i tre lika stora delar. Forma dessa till små limpor på mjölat bakbord.
  3. Lyft över längderna på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ut dem till cirka 4 centimeters bredd. Grädda längderna i mitten av ugnen 15-18 minuter i 175 grader. Skär dem i sneda smala bitar medan de fortfarande är varma.
  4. Ställ tillbaka plåten med kakorna och rosta dem i mitten av ugnen i cirka 4 minuter. Låt skorporna eftertorka i den avstängda ugnen med luckan på glänt i cirka 30 minuter.
  5. Tips: Om skorporna inte blir tillräckligt torra fortsätt torka dom på 75 grader till dess att du tycker dom är klara.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Maahl 5 december 2008

    Dom blev väldigt goda men jag fick torka dom på 75 grader ett bra tag, men jag misstänker att min ugn inte riktigt håller temperaturen.

  • heididiane 20 december 2011

    Jag tyckte bittermandeln satte för mycket smak så saffranet försvann, goda ändå men jag kommer utesluta det nästa gång och kanske också öka saffranet. Jag fick också torka dem längre

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.