Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbiscotti

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott alternativ till de som inte älskar saffransbullar.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 g grader. Hacka mandeln grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvisp. Vispa ned de tre äggen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandeln. Rör ned detta i smeten. VISPA SAKTA tills allt blandat sig, absolut inte längre. Ta upp på mjölat bakbord. Rulla till 2 längder. Placera längderna i nedre delen av ugnen ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk till 120 grader. Låt skorporna svalna lite. Skär dem i sneda, långa bitar. Lägg dem med snittytan uppåt. Torka dem i ugnen ca 30 min eller tills de är torra. MUMS till glöggen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emmahornfeldt 6 december 2008

    Jättegoda och enkel. Har redan hunnit baka tre satser. Kan dock rekommendera att använda lite mindre socker.

  • renta 21 december 2008

    Hej! Vill bara berätta att dessa skorpor har blivit en succé hos oss och alla andra som har fått äran att smaka dessa. Men jag håller hårt i skorpburken och delar personligen ut dessa för annars så skulle dom ta slut på en gång. (Och jag minskar oxå på sockre och så har jag lagt till russin i dom.) Verkligen en härlig smakupplevelse och lätta att göra. Dessa skorpor till glögg jisses..... sååååå gott....! :-) Ujujujuj....! Förut var pepparkakor med ädelost en favorit till glöggen, men det..... kan kvitta nu när dessa skorpor har gjort inträde i vårt hem. Tack för att du delar med dej av detta recept. MVH: Renta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.