- Serverar: 15 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Italienska mandelskorpor som är ett måste till glöggfesten
Instruktioner
- 1. Hacka mandeln grov
- 2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
- 3. Blanda ner mandeln, mjölet och bakpulvret till en jämn oh ganska kletig deg.
- 4. Dela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
- 5. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar och låt dom vara kvar på plåten och sätt sedan in dom mitt i ugnen igen i 75 grader ca 1 timme eller tills dom känns torra.
Publicerat den
11 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lade upp en bild på dessa underbara skorpor, hoppas det är ok? =)
det tackar jag för, är alltid bättre när man kan se hur dom ska se ut :)