Italienska skorpor med julsmak av saffran, apelsin och rostad mandel. Lika perfekta att njuta av till en kopp starkt kaffe efter julmaten som på glöggminglet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rosta mandeln mitt i ugnen i ca 10 minuter. Grovhacka hälften av mandeln.
- Vispa rumsvarmt smör, socker och saffran poröst. Rör i ägg, apelsinskal och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker och blanda till en deg. Vänd ner både hackad och hel mandel.
- Dela degen i 6 bitar och rulla ut bitarna till längder som är lika långa som plåtens kortsida. Lägg längderna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Stäng inte av ugnen. Låt längderna svalna ca 15 minuter. Skär längderna i lite sneda bitar och vänd snittytorna upp. Grädda i 8-10 minuter.
Publicerat den
20 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar