Den vita chokladen ihop med den lena saffranssmörkrämen och den sega mandelmassebotten gör denna julpyntade biskvi till kronan på kakfatet.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Riv mandelmassan.
Blanda med strösocker och rör ner äggvitan. Arbeta ihop till en slät massa.
- Klicka ut smeten på plåten till runda bottnar med cirka en femkronas storlek. Gör dem inte för stora, eftersom de kommer att flyta ut något i ugnen.
Grädda i ungefär 10 minuter.
- När kakorna är färdiggräddade, lossa dem genast från plåten och låt kallna.
- Vispa ihop smör, florsocker, saffran och äggula till en smidig smet.
- Vänd kakorna upp och ner så att den platta undersidan kommer uppåt.
Bred på saffranssmörkrämen i en toppig form.
Låt stå i kylskåp i minst en timme.
- Smält den vita chokladen i en liten kastrull i ett vattenbad och doppa biskvierna. Låt svalna och förvara kakorna i kylskåp.
Publicerat den
14 december 2008
Skriv kommentar