Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbröd

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Finns de nått godare än att äta nybakta saffransullar!?!

Ingredienser

Instruktioner

Torka saffranet i svag ugnsvärme o stöt det tillsammans med en sockerbit. Smula sönder jästen i degbunken o rör ut den med lite av mjölken. Smält fettet. Häll på mjölken o ljumma den, tillsätt saffran. Häll mjölken över jästen o rör ner salt, socker, ca. 1 liter av mjölet o ägget. Arbeta degen smidigt o tillsätt mera mjöl om detta behövs. Täck sedan degen med bakduk o låt den jäsa till dubbel storlek. Arbeta upp degen, dela upp den i ca. 30 bitar, o baka ut den till kusar. Lägg dem på smorda plåtar o låt jäsa i 30 minuter. Pensla med ägg. Grädda i ugen 250 grader i ca. 5-6 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.