Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

En toksäkert recept som aldrig går fel. Bra det som är lätt att jobba med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp saffranet i lite brännvin (eller annan okryddad sprit) som drar ur aromen fint. Låt stå någon halvtimme.
  2. Smula jästen direkt i degbunken. Smält matfettet i en kastrull. Slå i mjölken och värm till fingervarm.
  3. Häl lite av degspadet över jästen så den löser sig. Tillsätt resten av degspadet, det utrörda saffranet, sockret, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Ta upp den och knåda den smidig på bakbordet. Den ska vara lätthanterlig och inte hård, då blir det torra bullar.
  5. Baka ut. Låt jäsa till dubbel storlek, pensla med uppvispat ägg.
  6. Grädda små bullar 5-10 minuter i 225 grader, mitt i ugnen. Längder, kransar o dyl nederst i ugnen, 20 min, 200 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gds877 1 september 2009

    Detta liknar mitt recept men istället för brännvin brukar jag använda cognac det tycker jag blir extra gott. Gjort så i många år, alltid lika goda lussekatter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.