Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbröd

 
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

En mycket god saffansdeg med konjak i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda konjak och saffran och värm med mjölken till 37 grader. Smält smöret och häll det i mjölkblandningen. Blanda i jäst och ägg samt resten av ingredienserna. Rör ihop, häll ut på bakbordet och knåda till en smidig slät deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa under plastfolie i 30 minuter. Knåda den jästa degen på mjölat bakbord tills den blir blank och smidig. Baka ut som vetebröd eller lussebullar. Garnera med russin. Tryck ned dem hårt. Jäs på plåtar i 40-60 minuter. Vispa ett ägg med lite vatten och pensla brödet. Grädda i 200 gr, i mitten av ugnen, i 10-15 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.
  2. Efter gräddningen kan man pensla brädet med lite smör och doppa det i strösocker.
  3. Lägg alltid bröden i frysen medan de fortfarande är varma. Då stannar nämligen all fukt kvar i brödet. Använd gärna tjocka fryspåsar.
  4. När man tinar fryst saffransbröd kan man stänka på lite vatten och lägga i folie. Lägg sedan in det i ugnen, så känns det nästan som nybakat, eftersom man håller kvar fuktigheten i bröden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.