Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbröd

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Detta är mitt bästa recept på saffransbröd. Glöm kesella och en liten klick smör, det är bara trams! Bullarna håller sig saftiga och mjuka länge. Så här ska en lussedeg vara, mycket smör och gärna 2 ägg:)

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret, tillsätt mjölken och låt blandningen bli ljummen (37grader). Stöt saffran med lite socker, om du vill, lös med lite brännvin så du får en jämn och härligt gul färg. Smula ner jästen i en bunke och rör ut i lite av degspadet, tillsätt resten av degspadet, saffran, socker, salt, uppvispade ägg och den största delen av mjölet. Älta i maskin ca 5 minuter eller 19 minuter för hand tills degen är elastisk (som ett tuggumi). Om du vill ha russin i degen, tillsätt dom i slutet, bara så att dom precis blandas Strö över lite mjöl och täck med duk och låt jästa ca 45 minuter. Ta upp degen och arbeta den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i två delar, rulla ut till två långa smala längder, dela varje längd i ca 15-20 bitar. Rulla med kupad hand till små bullar, efter det rulla ut dem till små avlånga korvar. Sen är det bara att rulla ut igen och forma till lussekatter. Lägg på plåt och låt jäsa ca 30 minuter. Tryck ner två russin i var lussekatt och pensla med ägg. Grädda i 225-250 grader ca 5-10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • odenanzo 10 december 2009

    Riktigt bra recept!!!Muums!

  • Lillhoney 13 december 2009

    Supergott! Det bästa receptet jag provat, aldrig mer kesella!

  • AsaLH 3 december 2010

    Helt suveränt saffransbröd, :-) "Jättelätthanterlig" deg. Kommer alltid att göra dessa varje jul. Jag kan här tipsa att det gott och väl räckte med 5 påsar saffran till dubbel sats. Tack för detta goda recept!

  • Makedonka 10 december 2010

    Bäst!

  • marietta 14 december 2011

    De har blev riktigt bra! Bra saffran smak. Ersatte mjolken med 'Buttermilk' som de har i Australien.

  • LHMargaretha 15 december 2011

    Har kastat alla andra, det här är det absolut bästa bullreceptet vi har testat! Tack så mycket! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.