Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbrödpudding

 
Skriv ut

En lyxig varmrättsvariant på den klassiska brödpuddingen. Räcker till ca 10 julbordsportioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175°.
  2. Hetta upp en panna med smör. Fräs löken och vitlöken gyllenbruna. Smaka av med salt och peppar, vänd i russinen. Låt svalna.
  3. Blanda löken med brödet och osten.
  4. Smörj en ugnsform och lägg i bröd- och lökblandningen.
  5. Blanda ihop saffran, äggen och mjölken, smaka av med salt och peppar. Häll det över bröd- och lökblandningen, se till att det sugs upp ordentligt.
  6. Låt stå i 10 minuter, pressa då och då.
  7. Baka av i ugn i 25–30 minuter. Låt stå en stund innan servering.
  8. Jättegod till rostad rödbets- och getostsallad.
  9. 10 Bufféportioner.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.