Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbröst med rismix i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta påhitt blev som en försvenskad paella i lergryta. Jag ville bara ha en lätt saffranssmak på den. Vill man ha mer saffranssmak så tar man 2 påsar. Kära hustrun som är lite skeptisk till saffran i mat, åt med stor välmåga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i blöt minst 20 minuter.
  2. Hacka gul lök och paprika i små bitar, och grovriv moroten.
  3. Häll av spadet från champinjonerna och blanda det med vatten till 4 dl.
  4. Krydda filéerna med citronpeppar, paprikapulver, salt och gnid in ordentligt.
  5. Lägg alla ingredienser utom filéer i grytan och rör runt väl. Lägg filéerna ovanpå och sätt in längst ner i kall ugn.
  6. Sätt ugnen på 225 grader och låt stå i ca 90 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.