Ja, jag vet att jag är ute i väldigt god tid :) Men den här degen kan du göra utan saffran också och få vanliga vetebullar. Otroligt goda med supergod fyllning!!
Instruktioner
- Smält smöret och häll i mjölken. Låt det bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke och lös den med degvätskan. Riv potatisarna och ha i alla ingredienser. Kavla ut till en rektangulär platta och bre fyllningen över och strö ev. ut lite russin. Rulla ihop och skär ganska breda bitar. Ta skaftet på en bordskniv och tryck till på mitten av varje degbit. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda i 225° i ca 10 minuter.
- Tips: Jag brukar göra mer fyllning än vad receptet anger, ca ½ sats till!
- Fler av mina recept hittar du på min blogg:
http://cayennesrecept.blogspot.com/
Publicerat den
30 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
potatis? har jag aldrig sett i ett bullrecept, blir det saftigare av det?
Japp, potatisen gör brödet mjukt.
Hmm, glömde skriva att i receptet med tutull som jag gör (tutull = mjuk tunnbröd från Rättvik) så har potatis använts som ingrediens i alla tider. Detta för att det gjorde brödet mjukt och följsamt. Kom på att jag inte lagt uppdet receptet här så då får jag lov att göra det då :)
Jättegoda. Jag gjorde dem utan saffran (med min vanliga fyllning). Ska jag baka bullar numera så ber familjen om de med potatis i!
Ska inte degen jäsa en enda gång ??
Jag brukar aldrig jäsa degarna :) Antagligen är det fel men när jag gjort degen så delar jag den i mindre "ämnen" och bakar ut. Jag bakar ut ett ämne åt gången och under tiden jäser de andra ämnena. Det jag bakade ut först jäser medan jag bakar ut de andra. SEN startar jag ugnen när all deg är utbakad. När ugnen är varm gräddar jag den första plåten osv. På så vis "smygjäser" degen :)
Provade detta recept idag. Det blev de godaste saffransbullarna jag någonsin ätit.